Geen FsWeekend, binnenkort wel een nieuwe release

Dit jaar vindt er door de Corona dreiging geen FsWeekend plaats in het Aviodrome. Het NL2000 team heeft daar begrip voor en hoopt dat volgend jaar de omstandigheden zodanig zijn dat het wel door kan gaan.

In de tussentijd heeft het NL2000 team niet stilgezeten. Al vanaf het begin van NL2000 in 1997 ontwikkelen de NL2000 teamleden alles thuis en dat kon ondanks de Corona gewoon doorgaan. We hebben dus goed nieuws, binnenkort komt versie v5.04 uit welke gebaseerd is op luchtfoto’s uit 2019.

Het ontwikkelen van een scenery lijkt simpel, maar het vraagt veel tijd en ook heel veel computer capaciteit. De fotosets zijn enorm groot en het verwerken ervan kost met name heel veel schijfruimte. De vele donaties die we hebben mogen ontvangen helpen ons om de benodigde hardware hiervoor op peil te houden. We zijn iedereen die ons daarmee helpt erg dankbaar.

De foto’s uit 2019 zijn niet alleen actueler, ze zijn ook qua kleur veel mooier. Zeker in het oosten van het land waren de foto’s uit 2017 wat minder van kleur. Versie v5.04 bevat naast de 1 meter per pixel variant ook weer een variant met 50cm per pixel voor de high-end systemen.

Lockheed Martin heeft inmiddels versie 5 uitgebracht van Prepar3D. Door DirectX 12 en de nieuwe render engine van Prepar3D zijn de kleuren van de foto ondergrond veel mooier geworden. Er zijn ook nieuwe functies beschikbaar gekomen zoals transparante runways. Voor de vliegvelden met grasbanen heeft NL2000 speciaal van Prepar3Dv5 aparte packages gemaakt met fotorealistische grasbanen (EHAL, EHHV, EHMZ en EHTX). Hierdoor wordt het landen op deze velden veel realistischer geworden.

Er wordt op dit moment hard gewerkt om alle NL2000 vliegvelden netjes aan te laten sluiten op de nieuwe ondergrond. Waar mogelijk worden ook gelijk updates doorgevoerd om de velden actueler te maken.
Mogelijk zijn niet alle velden tijdens de release gereed, die volgen dan kort na de release van versie v5.04 in een aparte release.

We krijgen veel vragen over de nieuwe Microsoft Flight Simulator. Op dit moment is de SDK voor deze simulator nog in ontwikkeling bij Microsoft en zijn nog niet alle tools beschikbaar. Zodra die beschikbaar komen zal het NL2000 team de mogelijkheden bekijken om de NL2000 scenery geschikt te maken voor MSFS. Op dit moment zullen we dus echt nog even af moeten wachten.

Versie v5.04 van NL2000 is nu in beta-test fase. Hier zijn wel alvast wat screenshots en een paar demo video’s.

Zodra de releasedatum bekend is zullen we dit via onze website bekend maken.

This post is also available in: English (Engels)

Mark

Mark

Site admin of NL-2000.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.