Lage FPS bij Nieuwe FSX installatie, verse NL2000 installatie

Stel hier uw vragen over hardware voor flight simulator.

Moderator: NL2000 Development Team

Post Reply
Dallascaprice
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Mon Apr 20, 2020 6:50 pm

Lage FPS bij Nieuwe FSX installatie, verse NL2000 installatie

Post by Dallascaprice » Wed Apr 22, 2020 6:24 pm

Systeem
Intel Core i7 920 @ 2.67GHz
14.0GB Triple-Channel DDR3 @ 534MHz
4095MB NVIDIA GeForce GTX 1650 OC (Gigabyte)
Met nVidia inspector getweakt voor FSX
Installatie FSX op 447GB ADATA SP550 ATA Device (SATA (SSD))
FSX * verse installatie
NL2000 v4 versie installatie, volgens mij voldoende basis voor een smooth lopende FSX

Echter, op Schiphol duik ik onder de 10FPS. Amsterdam heliport, VU, AMC, rond de 14FPS ...
Daar kijk ik toch wel van op
Attachments
Microsoft Flight Simulator X with WideServer_ waiting for clients 22-04-20 18_12_26.png

Dallascaprice
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Mon Apr 20, 2020 6:50 pm

Re: Lage FPS bij Nieuwe FSX installatie, verse NL2000 installatie

Post by Dallascaprice » Wed Apr 22, 2020 6:24 pm

Microsoft Flight Simulator X with WideServer_ waiting for clients 22-04-20 18_12_35.png

Dallascaprice
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Mon Apr 20, 2020 6:50 pm

Re: Lage FPS bij Nieuwe FSX installatie, verse NL2000 installatie

Post by Dallascaprice » Wed Apr 22, 2020 6:25 pm

final 09 EHAM
Attachments
Microsoft Flight Simulator X with WideServer_ waiting for clients 22-04-20 13_59_01 (3).jpg

Dallascaprice
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Mon Apr 20, 2020 6:50 pm

Re: Lage FPS bij Nieuwe FSX installatie, verse NL2000 installatie

Post by Dallascaprice » Thu May 14, 2020 10:31 am

Topic bump
Iemand?

User avatar
F70
Posting Freak
Posting Freak
Posts: 283
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Location: Base RWY 06 EHAM Nieuw Vennep

Re: Lage FPS bij Nieuwe FSX installatie, verse NL2000 installatie

Post by F70 » Thu May 14, 2020 12:52 pm

Lage waarde bij EHAM is normaal,het is een erg complexe scenery,veel gebouwen en mogelijk veel vliegtuigen.
Het probleem is toch de "Intel Core i7 920 @ 2.67GHz" dit zou toch zeker een 4Ghz moeten zijn wil je aanvaardbare Fps willen krijgen.
De videokaart is wel voldoende,FSX vraagt veel rekenkracht.

Jan

Dallascaprice
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Mon Apr 20, 2020 6:50 pm

Re: Lage FPS bij Nieuwe FSX installatie, verse NL2000 installatie

Post by Dallascaprice » Sun May 17, 2020 7:45 pm

Dank je wel Jan voor je antwoord.

Met een spel uit 2010, en NL2000 erover zou ik denken dat die processor voldoende zou moeten zijn, maar kennelijk toch niet.
7FPS op final EHAM doet me bijna terugdenken aan FS9 met NL2000 en op 30FPS glijden naar binnen...
Bedankt voor de tip in de goeie richting, ik zal kijken naar een moederbord upgrade.

Merci
René

User avatar
phjoop
NL2000 Development Team
NL2000 Development Team
Posts: 1402
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Location: Leek

Re: Lage FPS bij Nieuwe FSX installatie, verse NL2000 installatie

Post by phjoop » Mon May 18, 2020 10:21 am

De grootste framerate killers zijn : AI traffic en het weer. Dus probeer met de sliders van de instellingen uit, wat het beste is.
En EHAM is altijd al een framerate probleem geweest. Met ongeveer 200 gebouwen , daarnaast gates , diverse andere details en als je toevallig de PMDG 737 gebruikt, is dat ook een extra aanslag.
Joop NL2000team

Dallascaprice
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Mon Apr 20, 2020 6:50 pm

Re: Lage FPS bij Nieuwe FSX installatie, verse NL2000 installatie

Post by Dallascaprice » Tue May 19, 2020 12:56 am

Hoi Joop

Standaard FSX Cessna en Robinson R22, Geen AI verkeer, geen WX progjes.
Sliders teruggebracht naar een niveau dat ik denk dat er een nieuwe PC gaat komen. 7 FPS vanaf 36L met de heli over Victor richting kop 09.

De hernieuwde kennismaking met FSX blijft nog eventjes uit :)

Groet
René

User avatar
phjoop
NL2000 Development Team
NL2000 Development Team
Posts: 1402
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Location: Leek

Re: Lage FPS bij Nieuwe FSX installatie, verse NL2000 installatie

Post by phjoop » Tue May 19, 2020 10:21 am

De enige overgebleven optie is in dit geval de sliders "scenery complexity" en "autogen" terug te zetten .
Bij mij is gebleken, dat de P3Dv5 een veel betere engine heeft waardoor de framerate aanmerkelijk hoger is , ook op Schiphol.
Joop NL2000team

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest