NL2000 EHRD and Orbx Vector elevation/scenery issues

Vragen en opmekringen over NL2000 versie 5.0

Moderator: NL2000 Development Team

Post Reply
xander975
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Mon Feb 08, 2021 7:00 pm

NL2000 EHRD and Orbx Vector elevation/scenery issues

Post by xander975 » Thu Feb 18, 2021 2:01 am

Onlangs heb ik alle NL2000 scenery en Orbx Global Basis geïnstalleerd. Tot nu toe geen problemen, alle luchthavens werken zoals bedoeld, maar toen ik Orbx Vector installeerde, merkte ik dat er een aantal duidelijke en hinderlijke hoogte/scenery problemen zijn met het de EHRD scenery.

Ik heb geprobeerd te achterhalen of het Orbx Vector of Global Base was. Helaas was het de eerste van de twee. Ik heb ook de Vector-configuratie gecontroleerd om te zien of de ICAO-code van Rotterdam in de lijst stond, maar helaas niet.
Ik heb ook geprobeerd het probleem op te lossen door het "ABP_EHRD.bgl" -bestand in de folderlocatie "Global VECTOR\Orbx\FTX_VECTOR\FTX_VECTOR_APT\scenery" uit te schakelen, ook zonder resultaat.
Heb tot nu toe geen idee op welke andere manier het probleem kan worden opgelost.

Als iemand anders kan verifiëren of het aan orbx vector ligt, en eventueel een oplossing heeft, dan hoor ik het graag.

User avatar
phjoop
NL2000 Development Team
NL2000 Development Team
Posts: 1433
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Location: Leek

Re: NL2000 EHRD and Orbx Vector elevation/scenery issues

Post by phjoop » Thu Feb 18, 2021 11:15 am

Kijk hier eens naar : viewtopic.php?f=57&t=4375
Joop NL200team

xander975
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Mon Feb 08, 2021 7:00 pm

Re: NL2000 EHRD and Orbx Vector elevation/scenery issues

Post by xander975 » Thu Feb 18, 2021 6:33 pm

Ik heb de bovenstaande forum thread link al vaker doorgespit, alle mogelijke oplossingen die er beschreven staan geprobeerd, echter zonder succes.
Daarnaast heb ik alleen Orbx Global Base en Orbx Vector. Ik heb beide 1 op 1 geprobeerd met NL2000 Rotterdam en ben er op die manier achter gekomen dat in mijn situatie het probleem ligt tussen NL2000 Rotterdam en Orbx Vector.

Wat ik nog vergeten ben aan te geven is dat ik P3D v4.5 Hotfix 3 gebruik.

Ook heb ik, voordat ik deze forum thread gemaakt had, alles opnieuw geïnstalleerd en geverifieerd. Hetzelfde geldt voor windows, ook opnieuw geïnstalleerd voor de zekerheid.
Bij het her installeren van zowel NL2000 Rotterdam en Orbx Vector had ik voor de zekerheid ook de virus scanners van windows uitgezet.
Verder heb ik voor beide producten de respectievelijke verplichte libraries geïnstalleerd.

User avatar
phjoop
NL2000 Development Team
NL2000 Development Team
Posts: 1433
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Location: Leek

Re: NL2000 EHRD and Orbx Vector elevation/scenery issues

Post by phjoop » Fri Feb 19, 2021 10:54 am

Ik heb in het grijze verleden ook ORBX vector gehad, met het resultaat dat je bij heel veel addons actie in ORBX Vector moest uitvoeren. Ook bij NL2000 velden. Ik heb ORBX Vector destijds dus helemaal verwijderd en geen problemen meer gekend. Omdat ik dit niet meer gebruik, kan ik derhalve helaas ook geen adviezen meer geven over dit produkt in samenwerking met onze scenery
Joop NL2000team

xander975
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Mon Feb 08, 2021 7:00 pm

Re: NL2000 EHRD and Orbx Vector elevation/scenery issues

Post by xander975 » Fri Feb 19, 2021 2:02 pm

Dat is jammer, Echter heb ik het probleem wel op kunnen lossen met wat hulp van de orbx forum. Ik maak hiervoor wel even een "master post" met daar in de instructies voor als men in de toekomst weer conflicten hebben met NL2000 en Orbx vector

achimvdg
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Tue Dec 22, 2020 1:37 pm

Re: NL2000 EHRD and Orbx Vector elevation/scenery issues

Post by achimvdg » Fri Feb 19, 2021 5:35 pm

Wat mij vandaag opviel ( P3DV5.1) is dat er geen Euromast staat in RTM, op de plek waar die moet staan is dus niets te vinden ???

User avatar
phjoop
NL2000 Development Team
NL2000 Development Team
Posts: 1433
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Location: Leek

Re: NL2000 EHRD and Orbx Vector elevation/scenery issues

Post by phjoop » Sat Feb 20, 2021 3:20 pm

Hoewel niet alle objecten al geschikt zijn voor in P3Dv5.1 is de Euromast bij mij gewoon zichtbaar. Probeer eens de slders van de scenery density eens te verzetten, of de 3D opnieuw te installeren
Joop NL2000team

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Aether and 1 guest